Profil
„Ak to neodbehneš, zožerú ťa hejteri, a takú radosť som im nikdy neurobil.”
Rok narodenia
Preteky
Bežecké podujatia na ktorých som sa zúčastnil
119km
Lavaredo Ultra Trial
144km
Štefánik Ultra Trail
52km
Tatranská Šelma Ultra
50km
Doi Inthanon
46km
Non stop beh hrebeňom Nízkych Tatier
Biografia
Už od 15. rokov som sa začal vážnejšie venovať behu, pretože som sa chcel dostatočne pripraviť na službu v armáde. No väčšinu času som trávil v posilovni. V mojich 16., či 17. rokoch som zabehol môj prvý polmaratón na súťaži pre horolezcov “Kubinov memoriál”. V armáde sme už tieto vzdialenosti behávali pravidelne a dosť mi v naberaní vytrvalosti pomáhali dlhé, niekoľkotýždňové pochody s ťažkých batohom na chrbte. Po vojenskej službe som si po prvý krát vyskúšal maratónsku trať na košickom maratóne. Hľadal som totiž niečo, čo mi priblíži to utrpenie z ťažkých armádnych výcvikov. Na preteky som sa takmer vôbec nepripravoval a pár dní pred maratónom som si ešte k tomu privodil hematóm na vnútornej strane stehna po páde na horskom bicykli. Maratón som ale dobehol, aj keď v mizernom čase niečo cez 4h. Budúci rok som si to zopakoval s výsledným časom 3:30h. Ďalší rok som už spolupracoval s Peťom Polákom(bežiacou legendou košických maratóncov), ktorý ma trénoval. Neoficiálny čas na maratónskej vzdialenosti som mal koncom sezóny 2:56h na žilinských majstrovstvách slovenska v ultramaratóne na 50 km.
"Koncom roka som už hľadal spôsob, ako by som bez akýchkoľvek chemických doplnkov výživy zrýchlil regeneráciu."
Tak som z môjho jedálnička vyradil mäso a stal sa na čas vegetariánom. Bielkoviny som dopĺňal mliečnymi výrobkami. Potom som sa ale čoraz častejšie stretával s článkami o športovcoch, ktorí sú vegáni. Tak som z môjho jedálnička vynechal aj mliečne výrobky a vajíčka. Bielkoviny som dopĺňal strukovinami, no čakal som, že nebudem mať silu. Z nej mi neubudlo ani trochu. Po pár mesiacoch som sa ale dočítal o vitariánstve a povedal som si, že to môžem skúsiť aj ja. Po necelých troch týždňoch ma ale kamarát presvedčil, že ak som došiel až tu, mal by som rovno skúsiť fruitariánstvo. Keď som si o tomto druhu stravovania naštudoval viac informácií, rozhodol som sa to ihneď na sebe vyskúšať. Od marca 2013 som sa teda stal fruitariánom a nestačil som sa čudovať, aké pokroky som vďaka tomu robil. Odvtedy ani nauvažujem o tom, aby som prešiel na iný druh stravovania.
Na preteku mám záujem dosahovať, čo najvyššie umiestnenie, no zároveň je pre mňa dôležitejšie vydať zo seba maximum a nikdy sa nevzdať. Keď ma porazí súper, znamená to, že sa pripravoval na pretek dôkladnejšie. No ak ma porazí telo, znamená to, že som sa dostatočne nepripravil ja a nechal som telo, aby porazilo myseľ. A to je pre mňa najhoršia porážka, ktorej sa zároveň desím a tá ma poháňa pri pretekoch vpred. Pretože v ultra je všetko v hlave.