Lahky 14km vyklus pred zajtrajsim pretekom do vrchu

Dnes to bol fakt volny vyklus, ktory som opat isiel s kamosom Branom. Tempo okolo 5:30min/km bolo tak pomale, ze som uz fakt nevedel, ci chodim, alebo beham 😀 
Zajtra ma caka pre mna malo podstatny pretek, kedze to je vybeh na chatu pri zelenom plese(brncalku) a teda sa jedna o kratsi cca 7,5km beh do vrchu vo vysokych tatrach. Kazdopadne zajtra zo seba dam maximum a budem sa snazit o co najlepsie umiestnenie. Na start sa vraj postavi okolo 350 ucastnikov, tak to bude celkom zaujimava tlacenka, teda aspon na uvod.
Behom dna som jedol okrem ovocia aj na trhu kupeny cerstvy hrasok. Vecer som uz pred pretekmi nechcel jest zeleninu, aby som zbytocne na noc nezatazil organizmus rozkladanim zlozitejsej vlakniny, ako pri ovoci, no este stale mam ten problem s crevami a tak som skusil, ci tomu nepomozem vlakninou zo zeleniny.  No neodpustil som si a pridal som do salatu jednu velku chilli papriku, ktora az taka stiplava na moj vkus nebola(som zvyknuty jest habanero, odroda Naga Morich), no uvidime rano. Inac by som behom dna a vecer jedol iba ovocie. 
Po preteku este planujeme “vybehnut” na jahnaci stit. Uvidim, ako to skombinujem s oblecenim. Obuv na pretek planujem pouzit NB minimus Zero s uz dost zodratou podrazkou, cize ak na jahnacom stite bude este sneh, tak to nebude nic pre mna a budem musiet zbehnut dole a zvysok posadky auta pockat niekde pri aute.
Naposledy takyto a vtedy aj premierevy pretek som isiel pred rokom, vybeh na Slavkovsky stit. Bola to mordovacka a ak by organizatori  neodstartovali pretek o 15min skor, ako bolo v propoziciach a my sme si to vsimli asi o 5min neskor, tak to mohol byt celkom zaujimavy pretek. Samozrejme nam neslo o vitazstvo, no umiestnenie mohlo byt omnoho lepsie. 
Vecer pred pretekom idem konecne spat v normalnejsiu hodinu, ako to byva u mna zvykom a celkom si idem uzit sesthodinovy spanok. Zajtra hlasia totiz v tatrach dost chladne pocasie a ja nechcem telu este pritazkavat, ze absenciou spanku mu vyradim imunitny system.
Posted in Uncategorized.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *